[...] z grupą krwi A i prowokuje reakcje insulinowe - kolejny czynnik spoalniający metabolizm. Oprócz tego produkty mleczne zawierają wysokoko nasycone tłuszcze, które upośledzają serce oraz prowadzą do otyłości i cukrzycy. Pszenica jest czynnikiem o niejednoznacznym działaniu w diecie grupy A. Osoby z grupą krwi A mogą co prawda spożywać pszenicę, ale [...]
[...] 6. Należy unikać produktów jak najbardziej przetworzonych czyli tzw. zupek w torebkach, czy gotowych już potraw przeznaczonych do odgrzania. Zawierają one dużą ilość konserwantów, które mogą powodować zwiększenie zapotrzebowania na pokarmy (np. glutaminian sodu - wzmaga apetyt). 7. Należy spożywać pieczywo ciemne, razowe, orkiszowe, [...]
[...] Jadłospis 7 - dniowy Dzień 1 ŚNIADANIE: • Sałatka z fetą i pomidorami z pieczywem Składniki: Kapusta pekińska – kilka liści, pomidor (2 małe), ser typu "Feta" – plaster lub kilka kostek, bazylia świeża (łyżeczka), jogurt naturalny (1 płaska łyżka) Sposób przygotowania: Kapustę pekińską pokroić lub porwać na małe [...]
[...] Unikaj mandarynek, orzechów kokosowych, pomarańczy, truskawek i rabarbaru Jaja i nabiał Powinny stanowić niewielką część jadłospisu. Możesz sięgnąć po trochę koziego sera, masła, mozzarelli, także sera i mleka sojowego. Pozostałe produkty nabiałowe działają na twoją niekorzyść. Ziarno, pestki, orzechy Pestki dyni i orzechy włoskie w [...]
[...] ząbek siekanego czosnku, 140 g tuńczyka z puszki, 200 g pomidora pokrojonego, wybrane przyprawy, jak bazylię, kminek, oregano, pieprz czarny, tymianek... można dodać ser feta. Do tego ugotowane 40 g makaronu bezjajecznego z semoliny. Posiłek zawiera do 680 kcal, do 52 g białek, do 25 g tłuszczów (głównie roślinnych i rybich) oraz do 74 [...]
[...] : Myślę, że to chyba najważniejszy punkt dotyczący kwasów tłuszczowych, gdyż ich niedobór wykazuje - zahamowanie wzrostu, a także upośledzenie czynności nerek, wątroby, serca i wielu innych narządów. Nie jest także kolorowo jeśli chodzi o nadmiar. Nadmierna konsumpcja NNKT sprzyja powstawaniu nowotworów, szczególnie kwasy omega 6 sprzyjają [...]
[...] ząbek siekanego czosnku, 140 g tuńczyka z puszki, 200 g pomidora pokrojonego, wybrane przyprawy, jak bazylię, kminek, oregano, pieprz czarny, tymianek… można dodać ser feta. Do tego ugotowane 40 g makaronu bezjajecznego z semoliny. Posiłek zawiera do 680 kcal, do 52 g białek, do 25 g tłuszczów (głównie roślinnych i rybich) oraz do 74 g [...]
[...] zielonego, ząbek siekanego czosnku, 140g tuńczyka z puszki, 200g pomidora pokrojonego, wybrane przyprawy jak bazylię , kminek, oregano, pieprz czarny, tymianek… można dodać ser feta. Do tego ugotowane 40g makaronu bezjajecznego z semoliny. Posiłek zawiera do 68okcal, do 52g białek, do 25g tłuszczy (gł. roślinnych i rybich), oraz do 74g [...]
[...] BIAŁKA W DIECIE - 121,1g ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW W DIECIE - 242,3g ILOŚĆ BIAŁKA NA POSIŁEK - 20,2g ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW NA POSIŁEK - 48,5g POSIŁEK 1 1) 6-7 białek(a) jaj/ 200g sera twarogowego chudego, serek wiejski light, tofu/ 150g sera twarogowego półtłustego, ser feta light, mozarella light, serek wiejski/ 100g sera twarogowego tłustego, ser [...]
[...] 9.96 g | Węglowodany 0.02 g | Kalorie 89.7 kcal Cukinia 100x g Białka 1.2 g | Tłuszcze 0.1 g | Węglowodany 3.2 g | Kalorie 17 kcal Mevgal Oryginalny grecki ser feta 200 g 65x g Białka 10.725 g | Tłuszcze 15.925 g | Węglowodany 0.455 g | Kalorie 187.85 kcal Pomidor koktajlowy 6x sztuka Białka 0 g | Tłuszcze 0 [...]
[...] (dzień 3) powinienem skupić się na węglach nie pochodzących z owoców czy tak jest ok? Czy nie powinienem wrzucić do sniadań jakichś warzyw? Jeden z posiłków przewiduje ser feta - dużo tłuszczy nasyconych (40% tłuszczy w tym dniu to tłuszcze nasycone w takim przypadku). Czy taki posiłek 1-2x w tygodniu jest dopuszczalny, czy do wymiany? [...]
[...] ograniczonych, niewielkich ilościach. Do produktów zalecanych dla tej grupy krwi należą: 1. Mięsa : należy zwracać uwagę na ich jakość, polecane są te pozbawione konserwantów i sztucznych dodatków. Dotyczy to nie tylko mięs, ale również innych produktów. Najbardziej wskazane są: cielęcina, baranina, wołowina, jagnięcina, wątroba, [...]